SCHOOLNIEUWS

Updates over evenementen, workshops en shows op school

- scroll naar beneden -

Techniekdag Pieter de Jongschool

Op 14 mei namen 10 professors van Mad Science de Pieter de Jong Pythagoras-school in Arnhem over voor een spectaculaire techniekdag. De dag werd gestart met een spannende show voor de hele school door de professors Letterstein en Breinbreker, waarna alle groepen twee workshops kregen over uiteenlopende thema's als ruimtevaart, biologie en scheikunde. 

Na in de middag met alle kinderen putty te hebben gemaakt en iedereen kennis te laten maken met de droogijsdouche, werd de dag afgesloten met een raketlancering op het plein, voor 200 kinderen en hun ouders. 

Een super-geslaagde dag voor iedereen!

Verkiezing 'Liefste juf of meester van Nederland 2019' van start!

Vorig jaar werd juf Sandra van OBS De Kyckert in Wateringen "Deleukstejuf van Nederland". Wie wordt haar opvolger? Staat jouw meester altijd voor je klaar? Helpt jouw juf je met moeilijke sommen? Of haalt jouw meester het beste in jou naar boven? Laat hij jou helemaal opbloeien of is de juf er voor je als het even niet zo lekker gaat? Meld jouw geweldige juf of meester dan vóór 28 juni aan voor de titel ‘liefste juf of meester van Nederland’. Dat doe je via deze link. Laat via de link ook weten waarom deze juf of meester waardering verdient. Wie weet krijgt hij of zij op 5 oktober, de Dag van deLeraar, een bloemenhulde!

Wat betekent een juf of meester voor jou?

Wat betekent een leerkracht eigenlijk voor jou? Of voor jouw kinderen? Daar mogen we best eens bij stil staan en zo af en toe eens waardering voor tonen. Een mooie dag daarvoor is de Dag van de Leraar (World Teachers' Day). Dit is elk jaar op 5 oktober, maar omdat die datum in het weekend valt, wordt het dit jaar gevierd op 7 oktober. 

Geef de leerkracht op of rond die dag een 10! Verras hem of haar met een blijk van waardering met een persoonlijke boodschap, een gezellig bloemetje of vrolijk plantje voor in de klas. Of misschien wel met een door de kinderen zelf geknutselde bloem. Want bloemen en planten maken iedereen blij. Dat verdient de juf of meester toch ook?

Shell - Bright Ideas Challenge

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen heeft Shell samen met partners de Bright Ideas Challenge ontwikkeld.


Via een online-lesprogramma komen basisschoolleerlingen van de bovenbouw in aanraking met wetenschap & technologie en leren ze dat ze met hun slimme ideeën een positieve impact kunnen hebben op onze samenleving. Bijna 34.000 basisschoolleerlingen bedachten ruim 1200 creatieve oplossingen voor uitdagingen op het gebied van voedsel, water en energie.

Tijdens de prijsuitreiking werden donderdag 23 mei uit vijftien finalisten de drie winnaars bekendgemaakt door de jury. Naast televisiepresentator Klaas van Kruistum (van Check Point o.a.) , energie-expert Alice Elliott, voedsel-expert Toine Timmermans en water-expert Jan Klok stond ook onze eigen professor Big Bang Bart op het podium. Tijdens Generation Discover en de Bright Ideas Challenge is Mad Science altijd aanwezig met gave shows.


Geinteresseerd om aan de Bright Ideas Challenge mee te doen? Ook voor het schooljaar 2019-2020 kunnen leerkrachten met groep 7 of 8 weer mee doen met dit gratis lessenpakket. Om aan te melden kijk op:


www.brightideas.generationdiscover.nl

Zoek je inspiratie voor de kinderboekenweek?

Ga met je klas aan de slag met onze workshops of science booths!

Benieuwd naar ons programma rondom het thema voertuigen?

Vul je gegevens in en dan sturen wij jou ons aanbod snel toe!

Laat ons helpen!

Next up...