SHOWNIEUWS

Op deze pagina vind je nieuwtjes en updates over alonze shows en evenementen.

- scroll naar beneden -


Brielle yourself!

Op zondag 2 juni vond het waanzinnige evenement BriElleYourself plaats. Een onvergetelijke dag vol actie, plezier en entertainment voor iedereen tussen de 9 en 16 jaar! Het sport – Cultuurhuis DukdalfBRES te Brielle werd omgetoverd tot een echt festival terrein waar voor ieder wat te beleven was. Mad Science was hier natuurlijk van de partij met funstations om putty, slijm, elektriciteit of stuiterballen maken! Daarnaast konden de kinderen hun favo YouTuber, schrijver of sporter ontmoeten.

Weekend van de wetenschap

5 & 6 Oktober 2019

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst! Tijdens het eerste weekend van oktober openen bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea de deuren en tonen ze wat je anders nooit kunt zien. Nederland beleeft backstage live wetenschap en technologie!


Werk jij voor een cool bedrijf? Doe mee op 5 & 6 oktober 2019 en open je deuren voor een nieuwe generatie.


website: weekend van de wetenschap

Mad Science kan helpen!

Op zoek naar een extra activiteit tijdens deze dag? Wij hebben alles in huis om deze nog interactiever te maken voor het jeugdige publiek. Vraag onze online brochure aan en laat je verassen door de mogelijkheden.


Bossche Kindcongres 2019

Leren kan leuker, en daarom wordt jaarlijks het Bossche Kindcongres georganiseerd. Een dag waarop kinderen in het thema Kunst en Cultuur allerlei dingen kunnen ontdekken op een spannende manier. Zo konden de kids dit jaar op 17 mei muziek maken, dansen, werken met beeldende kunst en fotograferen.


Het kinderparlement organiseert samen met volwassenen deze unieke dag. Alle Bossche leerlingraden van alle Bossche scholen waren uitgenodigd om de workshops te doen en ze mochten ook kijken naar een voorstelling van Mad Science Nederland. Het was een super leuke dag!


Mini Maker Festival

Kennis maken met uitvinders, kunstenaars, wetenschappers en makers, het kan allemaal op het Mini Maker Festival in Almelo. Tijdens dit evenement op 15 mei werden er presentaties en workshops gegeven. Je kon er niet alleen dingen bekijken, maar vooral ook zelf dingen bedenken, doen en maken! Zo kon je bijvoorbeeld de nieuwe technieken en oplossingen op het gebied van duurzaamheid ontdekken of beleven op welke manier kunst, wetenschap en techniek samen mooie dingen kunnen creëren.


Mad Science stond samen met Ontdek High Tech op dit evenement om de kinderen samen alles over elektriciteit te leren! Wat was het gezellig en er waren veel geïnteresseerde kids! "Dit was de coolste stand" is het mooiste compliment dat we ontvangen hebben.

TEDx Radical Reframe

Op 17 mei vond de derde editie van het populaire inspiratie-event TEDx plaats in Sittard. Het thema van deze editie was “Radical Reframe”, met onderwerpen die een radicaal andere blik op de wereld werpen en mensen aan het denken zetten. Wij spraken Danielle Boumans van de organisatie en vroegen haar hoe de dag verliep.

“Het was een mooie en verrassende middag met allerlei interessante verhalen. Verhalen die mensen geïnspireerd en verwonderd naar huis hebben gestuurd met voldoende stof om over na te denken. Om het allemaal leuk en luchtig te houden, hebben we een aantal acts georganiseerd. Gezien het thema wilden we op een verrassende manier openen. Want hoe zorg je nou dat de aandacht wordt getrokken én vastgehouden wordt voor de rest van de dag en je in de juiste mindset terecht komt (in het kader van radical reframe)?”

Tijdens een brainstormsessie met haar team kwam Danielle op het idee om Mad Science in te schakelen. Ze is tenslotte zelf ooit Mad Scientist geweest en kan zich de proefjes en het enthousiasme die de experimenten meebrengen nog goed herinneren.

“Mad science was daar perfect voor. Tijdens de openingsact heeft de Mad Scientist de vloer van de zaal laten verdwijnen met magisch uitziend droogijs. En hoe kun je beter het thema ‘Radical Reframe’ inleiden door de bezoekers een andere blik op de wereld te geven? De regenboogbrillen van Mad Science boden de ideale oplossing. Het publiek wist niet wat ze moesten verwachten en waren compleet verbijsterd. Ze hebben de nodige ‘oeh’s en ah’s’ losgelaten!”

Volwassenen zijn net grote kinderen

Ondanks dat doelgroep van Mad Science normaalgesproken kinderen is, blijken volwassenen minstens zo enthousiast! “Volwassenen zijn net hele grote kinderen, soms vergeten we dat wel eens. Maar volwassenen vinden dit echt net zo leuk als kinderen. Als we dit een beetje in de juiste mindset zetten, dan laten ze dat nog zien ook! We zijn af en toe het kind in onszelf verloren en dat vind ik jammer, want het kind in jezelf is het mooiste dat je hebt. Dat zorgt ervoor dat je nieuwsgierig en open blijft en daardoor nieuwe dingen wil verkennen. Dat vind ik hartstikke mooi. Achteraf ben ik heel blij dat we aan mad science gedacht hadden en ik zou het zo weer doen! Laat kinderen en ouders vooral genieten en wie weet brengen jullie wel meer mensen op ideeën!“

Heb je interesse in een Mad Science Show of Event?