6 BUITEN
ACTIVITEITEN MET WATER

Spetter spieter spater, lekker in het water!

- scroll naar beneden-

#6. Waterpipetten tikkertje

By Mad Science


Men neme een emmer water en één plastic pipet per deelnemer. Doel van het spel is om je tegenstanders te tikken. Maar dan wel met water. Diegene die op het einde het droogst is wint


#5. Waterballon piñata

De prijs is een verkoelende waterval!


Normaal gesproken is een piñata natuurlijk gevuld met snoep, zodat wanneer deze opengebroken wordt de speler een regen aan zoetigheid over zich heen krijgt. Lekker! Maar natuurlijk niet zo gezond. Waarom geef je er niet een zomerse draai aan, en hang je een grote waterballon op? 


SPLASH! 


#4. Recycle een oude dakgoot

Heb je hier ooit aan gedacht?


Wij zijn fan van recycling en dit buitenspeelidee past hier perfect bij. Waarom een oude dakgoot weggooien, als je 'm ook kunt gebruiken als bootjeskanaal? Vul de goot met water, leg er wat dobberend speelgoed in en... klaar!


#3. Bunch Of Balloons

100 waterballonnen in 1 minuut!


Waterballongevechten zijn alles behalve nieuw. Maar met deze handige gadget, Bunch O Balloons, maak je het wel veel makkelijker. Binnen 1 minuut heb je 100 waterballonnen klaar voor de ultieme waterstrijd. Ga bijvoorbeeld het gevecht aan met de hele buurt.


Ready, set, go!


(Verkrijgbaar via diverse online winkels. Bijvoorbeeld hier)


#2. Een Picasso op de muur

Je hebt alleen een tuinslang en een muur nodig!


Het idee is simpel: laat alle kinderen naast elkaar in een gekke pose met hun gezicht tegen een bakstenen muur staan. Zet een tuinslang op de nevelstand en ga sproeiend het rijtje af. Wat je dan ziet... Zo eenvoudig, maar zo leuk!


#1. Zeepbaan slagbal

Gooi de bal, spetter en glij!


Zeepbaan slagbal is een ware Facebook-hype geworden! De Brabantse voetbalvereniging EMK is de bedenken van dit originele spel, waarbij kinderen (en fanatieke volwassenen) op zeilen van honk naar honk glibberen en met een grote skippybal gooien. Op elk honk staat een gevuld opblaasbadje, zodat de spelers goed nat blijven. Geniaal bedacht!