DE ZOMERKAMPEN ZIJN GESTART

Bemachtig nu nog je plekje en lees over de lopende kampen!

- Scroll naar beneden -

Deze kampen hebben nog plek voor kleine wetenschappers!

Onze Mad Scientists zijn zich overal in het land druk aan het voorbereiden op een zomer vol ontdekkingstochten, wetenschap, techniek, plezier en coole energieke activiteiten. De slijmkisten staan klaar, de raketten worden aangespannen en de gadgets zijn ingepakt. De Mad Science zomer is van start!

Er zijn al veel kampen volgeboekt komende zomer. Wil je toch nog een plekje bemachtigen voor jouw wetenschapper in de dop en hem of haar de coolste zomer ooit laten beleven? Kijk snel naar de mogelijkheden.


IN HET KORT

  • voor kinderen van 7 t/m 11 jaar
  • 4 dagen van 09.00 - 16.00 uur
  • inclusief lunch, labjas & keycord
  • experimenten voor thuis
  • professionele begeleiding
  • €185,00 per deelnemer

Limburg

FREAKY KAMP

12-08 t/m 15-08:  

Roggel, E-Village

Noord Brabant

WEIRD KAMP

12-08 t/m 15-08:
Best, t Boshuys


12-08 t/m 15-08:

Bergen op Zoom, Natuurpodium

Gelderland &
Overijssel

STEENGOED KAMP

22-07 t/m 25-07: Nijverdal, Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug


05-08 t/m 08-08: Nijmegen, Botanische tuin de Hortus


12-08 t/m 15-08: 

Zwolle, Park de stadshoeve


12-08 t/m 15-08:

Heerewaarden, Bezoekerscentrum - De Grote Rivieren

Utrecht &
Flevoland

CRAZY KAMP

19-08 t/m 22-08:

Almere, Scouting "Hannie Schaft"


26-08 t/m 29-08:

Maarssen, Mec

Noord Holland

MAD KAMP

15-07 t/m 18-07:

Zeeburgereiland, Bij Storm


12-08 t/m 15-08:  

Bussum, Bibliotheek Bussum


20-08 t/m 23-08:  

Haarlem, Teylers museum (di-vr)

Zuid holland

EUREKA KAMP

19-08 t/m 22-08:

Naaldwijk, Scouting Naaldwijk


26-08 t/m 29-08:

Pijnacker, De Soete Suikerbol

Zeeland

FREAKY KAMP

15-07 t/m 18-07: 

Antwerpen (B), Sint-Ludgardisschool


05-08 t/m 08-08:  

Goes, Scouting Goes

Zutendaal - Lieteberg

Het eerste Mad Science kamp in Belgie is een feit. Wat hebben we genoten en wat vloog de tijd voorbij. Prof. BA.B.S. vertelt:


De eerste dag zijn we aan de slag gegaan met het thema 'zie ze vliegen'. Waar denken kinderen aan bij die zin? De kinderen krijgen allemaal verschillende materialen en ze gaan aan de slag. De meest coole creaties komen eruit gerold. Van een vliegtuig tot vlinder en van luchtballon tot de meest fantasierijke vliegers zoals de kinderen ze noemen.

Daarna maken we met z'n alle een raket, een vliegtuig en nog veel meer vliegende objecten. Met een tas vol hollen de kinderen naar buiten. Yes, en dit was nog maar het begin van deze week.


Dag twee en drie zijn gevarieerd. Het zijn spionnendagen, maar we trekken er ook lekker op uit om buiten sporen te zoeken als een spion.

We zitten namelijk op de locatie met het blotevoeten pad en insectenmuseum. Dus tussen de vingerafdrukken en spy gear door ontdekken we met onze blote voeten alles wat de natuur te bieden heeft. Schelpjes, grote, maar ook kleine stenen, boomschors en modder. Als we de waterval naar boven klauteren zegt Fender: "dit was het allerleukste!".


Dag vier. De laatste dag alweer, zeggen de kinderen beteuterd. Prof Jip&Janneke en prof Ba.B.S. hebben robots bij zich en ze gaan leren programeren. Tussendoor vinden de kinderen het de hele week al fantastisch om samen in de bossen te klauteren en op de zandberg een diepe put te graven. Als het kamp eindigt is die zo diep, de kinderen zijn niet meer te zien van beneden aan de berg. Ze verstoppen zich erin voor de ouders, maar zijn toch ontdekt. Het kamp zit erop.

In het laatste rondje in de kring vonden ze het allemaal leuk wat ze gedaan hebben, maar stiekem kiest toch iedereen voor SLIJM! 

Chaam - steengroeve

In Chaam staat aan tegen de bosrand een mooie steengroeve mét pannekoekenhuis en speeltuin. Ideaal voor een Mad Science zomerkamp! De kids kunnen hier namelijk al hun energie kwijt. Het kamp heeft dit jaar het thema Weird. Dat houdt in dat de kinderen 4 dagen lang een hoop vreemde experimenten gaan uitvoeren.


De eerste dag hebben de kinderen een geodome gebouwd, van alleen rollen papier. Op die manier hebben ze een supersterke burcht gemaakt!

Prof Volumeknop en prof Jo H2O brengen allerlei leuke experimenten over de ruimte, chemie in de keuken en de binnenkant van de mens.


Tim zegt dat hij de geodome bouwen het leukste vond. Elaija vindt eigenlijk alles wel heel leuk . Marijn geniet van de scheikundige proefjes. Ferre vond toch écht de raketlancering fantastisch! We hebben enorm genoten van dit kamp en de energieke en creatieve kids! De professoren hadden het ook naar hun zin zo te zien (;

Blader door naar: