EN DE WINNAARS ZIJN...

Met onze verjaardags-win actie van vorige maand kon je 15 kinderfeestjes winnen! Dit zijn de gelukkige winnaars met hun anekdotes:

Tijs Govers

Mijn zoon Thijs wil op geen enkel kamp, maar wel naar het Mad Science kamp in de zomer! 4 dagen lang proefjes, ontdekken en vooral heel veel plezier! Hij zou het heel gaaf vinden om volgend jaar april een echt “Mad Science” feestje te houden!

Wilanka Kars

MAD SCIENTIST Because BADASS MIRACLE WORKER is not an official JOB TITLE. En zo is het maar net mensen die weten op een leuke pakkende manier kinderen wat te leren op natuur-/scheikundig vlak zijn heel bijzonder en moeten wij koesteren.

Melanie Satijn

Mama!!? Gaan we weer professoren?? Dat is zo leuk!!! Net als op school ❤️

Nick Petter

Nick, zat thuis aan tafel heel trots te vertellen hoe de Mad-Science les “thema magnetisme” op de ONS in Zandvoort verlopen was. Tijdens het enthousiaste vertellen over magnetisme - hoe dit werkt, hoe sterk een magneet kan zijn en dat er van alles mee opgetild kan worden - floepte het cadeau uit zijn handen in richting metalen kandelaar. Er viel stilte aan tafel en met z’n allen kijken wij naar het ronde ding dat aan de kandelaar vastzat – tot Nick de stilte verbrak met de worden; kijk, zo dus!!! Wij hadden allemaal de slappe lach – die situatie was te komisch ;o) en wij hadden een leuk leermoment

Jori Gulikers

Jullie waren eens in een grote hal in Maastricht, dat vond ik erg leuk. Er waren van die programmeer-robots en we maakten zelf een soort geweer. En we vouwden vliegtuigjes en keken hoe ver ze konden vliegen. Groetjes Jori 7 jaar

Kirsten Klerks

Tijdens het zomerkamp van vorig jaar met professor Roman Rookpluim hebben we een vandegraaffgenerator gebruikt. Iedereen mocht hem aanraken en zien wat er zou gebeuren. Ik had mijn haar alle dagen al in een strakke vlecht. Vlak voor dat ik de vandegraaffgenerator aan ging raken, heb ik mijn haar losgemaakt. Toen ik hem aanraakte ging al mijn haar echt alle kanten op en iedereen was verbaasd over hoe lang mijn haar was. Het leverde ook een hele mooie foto op die sindsdien in mijn kamer hangt. Ik kan niet wachten tot maandag, dan begin mijn nieuwe zomerkamp!!!! Groetjes van Kirsten Klerks.

Tijn van 't Westeinde

Hoi, tijdens mijn eerste naschoolse cursus was ik eigenlijk al zeker en zei tegen mama "ik wordt later ook professor bij Mad Science". Ik heb aan mijn professor vertelt wat ik wilde en ze vertelde me gelukkig dat ik er precies geknipt voor was!! Yes. Alleen nog een paar jaar wachten, want ik ben nog geen 18. Dat is wel jammer, maar ik snap het wel. Ik ben pas 10 en moet zelf nog naar school. Nu ben ik al een paar keer op zomerkamp geweest en ga over een paar weken weer. Ik heb mijn papieren labjas al eens gebruikt om met carnaval verkleed te gaan als professor. Iedereen vond het bij me passen, dus ik ga ook echt prof worden als ik 18 ben. ik ga nu naar groep 8 en het zou vet zijn om mijn laatste kinderfeestje met Mad Science te doen, ik kan niet wachten.

Willie Leurs

Bij plusklas op de vorige school moesten we een katapult maken, maar de juf kon niet uitleggen waarom je een propje sneller afschiet met een katapult dan met de hand. Gelukkig had ik Mad Science gedaan en kon ik helpen! Dat is het coole aan Mad Science dat je net als andere kinderen gewoon speelt en knutselt maar dan wel weet welke techniek erachter zit en waarom een bepaalde reactie gebeurt. Zelfs bij een suikerspin is wetenschap en zo wordt met Mad Science ineens al het gewone om je heen cool!

Esther Slaaf

Jurre volgde de mad science cursus op school. Na het eten wilde hij thuis een experiment doen..het was iets met bakpoeder en azijn ofzo op een papieren zakdoekje in een plastic zakje..dat zou dan ontploffen. Ik herinner me dat we op het laatst 1 ingredient erbij moesten doen en t dan gauw weg moesten leggen en afstand bewaren... lacherig en een beetje gespannen wachten... en wachten.. en wachten... en er gebeurde niks. Behalve dat we vreselijk de slappe lach kregen,

Melanie Scholten

Misschien geen dijenkletsende anekdote, maar wel een mooie ervaring door Science (al dan niet Mad): Mijn dochtertje voelde zich in haar klas altijd een buitenbeentje. Niet gezien, niet gevraagd voor feestjes. Tot ze de juf vroeg om ze een proefje in de klas mocht doen. Melk, kleurstoffen, afwasmiddel, wattenstaafjes en een plastic kom gingen mee naar school. Eerst verdwenen de kleuren in de melk, net zoals haar persoonlijke kleuren onzichtbaar waren voor haar klasgenoten, maar al snel kreeg ze de kleuren aan het dansen door de kom heen, prachtige regenbogen werden zichtbaar voor iedereen. En sindsdien is ook mijn eigen regenboogmeisje zichtbaar voor haar klas. En hoe mooi zou het zijn als ze nu zelf veel kinderen uit kan nodigen op haar Mad Science kinderfeestje en iedereen daar verder kan ontdekken hoe de wereld in elkaar zit?

Ineke van der Linde

Dit zou ik heel graag winnen voor mijn oppaskinderen in de mijn gastouderopvang. Wij hebben hier ons eigen "kidslab" gecreërd, compleet met witte jas , veiligheidlsbril, onderzoeksbak enz. Badzout, regenboogfles, proefjes met ei en tandpasta, kurkuma, cola/mentos, waterballonbootjes. Wij vinden het allemaal geweldig leuk en doen al mee vanaf 3 1/2 jaar (bruisende rozijntjes bv)

Femke Horstman

Ken je het verhaal over Mick (8jr) die al dagen stond te trappelen om naar het Mad Science feestje van z'n vriendjes Hidde & Pepijn te gaan? Nou die ging niet want hij was op de dag zelf zo ziek als een hond..... :-( Hoe leuk zou het dus zijn als hij nu zelf zo een feestje kan geven?!

Kyan Damen

Ik vroeg aan mijn zoontje Kyan (6 jaar) hoe hij de les vond. Hij vond het supergaaf, raakte niet uitgepraat en vond vooral de juf die de proeven uitlegde tof. Toen ik vroeg hoe haar naam was zei Kyan. Professor JOLO. Oke toffe naam zei ik en wat is haar echte naam? Kyan zei, dat is haar echte naam! Wat hij heel gaaf vond was de proef met de Maizena, die hebben we thuis herhaaldelijk gedaan.

Lisette van Rijn

De kids opgegeven voor de mad science curcus op school. Helaas her bericht ontvangen dat het vol was. Later belde de directeur terug. Aangezien we ner aan het rijden waren nam de oudste even op. De directeur vrieg of hij en zijn broertje nog zin hadden om mee te doen. Dat kon alleen nog op de andere vestiging. Hij moest maar even aan mama vragen of dat dat mocht. Nou, je snapt het wel. Veel gejuich op de achterbank en meneer had meteen zelf maar even doorgegeven dat het geen enkel probleem was, voordat mama uberhaupt wist waar het over ging. Het was wat gepuzzel, maar wat hebben ze ontzettend genoten!

Lisa Troost

Proefje gedaan met 2 vloeistoffen in een buisje, daarop een dopje gedaan. Even later reageerden de vloeistoffen op elkaar en vloog het dopje ervan af. Dit ging zo hard dat er vlekken op het plafond zitten. Mijn moeder dacht later toen ze de vlekken zag dat we lekkage in huis hadden. Het duurde even voordat ze door had wat er gebeurd was.

350+ Reacties, wow

Wat een reacties op onze prijsvraag. Heel gaaf om alle verhalen, ankedotes en (mis)lukte thuis experimenten te lezen van jullie. Niet gewonnen, maar toch feesten? Geen nood. Een aantal mogelijkheden:

- Volg onze facebook pagina. We hebben diverse leuke shows en events waar je gratis aan de slag kunt als professor. Volg ons op facebook en blijf op de hoogte.


- Bezoek ons in het theater. Het is heel spannend, maar gaat zeker een spektakel worden. Het grote Theaterfeest van Mad Science Nederland


- Boek zelf een Mad Science kinderfeest of schrijf je in voor onze naschoolse cursus of zomerkamp.

Onze knotsgekke Mad Scientists

15 jaar Mad Science Nederland vraagt om een bijzonder feestje. Hoe kunnen we dit nou beter vieren door onze knotsgekke Mad Scientists met zn allen te laten optreden?! Het resultaat was fantastisch en zag er als volgt uit:

OP NAAR DE VOLGENDE