SCHOOLNIEUWS

Updates over evenementen, workshops en shows op school

- scroll naar beneden -

Een knallende start

Op de Zomerschool in Dordrecht zijn 300 Dordtse basisscholieren gestart. Op de Zomerschool krijgen kinderen extra ondersteuning op het gebied van woordenschat onderwijs, taal en rekenen. In de middag was er ruimte voor een programma waarbij sport, muziek en creatieve lessen werden aangeboden. Zes schoolbesturen werkten samen om deze start te realiseren. Onze professor Big Bang Bart zorgde voor een spectaculaire opening op basisschool de Satelliet in Sterrenburg mét een hoop enthousiaste kinderen!

Techniekdag in Best

Vrijdag 23 augustus waren we op bezoek bij de Klimboom in Best voor een techniekdag. Groep 3 t/m 8 waren uitgenodigd om te komen kijken en mee te doen aan shows rondom techniek. Aan de hand van allerlei proefjes zagen de kinderen hoe interessant wetenschap en techniek kan zijn. In het vervolg gaan de kids op woensdagmiddag allerlei leuke workshops krijgen!

100 miljoen euro voor Techniekonderwijs!

Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is bijna 16.000 euro per leerling. De plannen voor beter techniekonderwijs zijn van vmbo-scholen, mbo’s en lokale en regionale bedrijven.


Minister Slob (onderwijs): “De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom hebben vmbo-scholen, mbo’s en het bedrijfsleven samen plannen gemaakt. De ambitie die daar uit spreekt is geweldig. Het enthousiasme spat van de pagina’s af.”

Van nieuwe technieklokalen tot technologie in het basisonderwijs

De plannen verschillen erg per regio. Waar in de ene regio een nieuwe gezamenlijke technieklocatie wordt opgezet, kiest een andere regio ervoor om vmbo-leerlingen praktijklessen te laten volgen bij bedrijven. Veel regio’s gaan ook op basisscholen aan de slag om leerlingen kennis te laten maken met techniek en technologie.

Overige plannen worden verbeterd

In totaal hebben 78 regio’s plannen ingediend om hun techniekonderwijs in de komende vier jaar verder te ontwikkelen. De regio’s waarvan de plannen nog niet zijn goedgekeurd krijgen tot 1 oktober de tijd om deze te verbeteren. In veel gevallen was de samenwerking nog niet voldoende ontwikkeld. Deze regio’s worden ondersteund bij het bijstellen van de plannen.

Teckniekdagen - Art & Science

Op de Art & Science BSO in Empel geven we een aantal workshops ter aanvulling van hun eigen science & techniek programma. Ze waren heel positief op Facebook over onze daginvulling:


"De Art & Science BSO is van start en we laten jullie de komende tijd graag kennis maken met de verschillende disciplines die deze BSO te bieden heeft.


We kegen professor Rodin van Mad Science op bezoek met de workshop materie. Tijdens een interessante uitleg, Rodin kan erg mooi vertellen, horen we hoe moleculen werken. Hoe vloeibare stoffen soms een vaste stof worden wanneer je ze samenvoegt. Dit is een chemische reactie. ''Kennen jullie een chemische reactie?'' vraagt de professor. De kinderen denken hard na.. Dan geeft de professor het antwoord. Een scheet! Hilariteit tot gevolg bij alle kinderen. Een scheet? Jazeker.


Blijken we allemaal wetenschappers te zijn met veel ervaring!
We maken moleculen na met kleine spekjes en sateprikkers. We creëren verschillende kleuren met vloeistof en mogen daarbij een mooie laboratorium bril op zetten. Deze houden we meteen op voor wanneer we aan de slag gaan met het slijm.


Een onwijs leerzame dag bij de Art & Science BSO!"

Techniekdagen Zeeland

In Zeeland starten we dit jaar met 3 workshop trajecten op verschillende basisscholen: De Branding in Vlissingen, De Zandplaat in Overzande + de Casembroot in Sint-Annaland en Die Heenetrecht in Oud-Vossemeer. Het worden enorm leerzame en leuke workshops, waarin de kids kennismaken met raketwetenschap, het zonnestelsel, slijm en nog veel meer!

Zoek je inspiratie voor de kinderboekenweek?

Ga met je klas aan de slag met onze workshops of science booths!

Benieuwd naar ons programma rondom het thema voertuigen?

Vul je gegevens in en dan sturen wij jou ons aanbod snel toe!

Laat ons helpen!