SCHOOLNIEUWS

Updates over evenementen, workshops en shows op school

- scroll naar beneden -

Tech2Do

De Stichting TechNet Voorne-Putten organiseert jaarlijks Tech2Do. De stichting wil met het evenement leerlingen laten ervaren hoe leuk techniek is, enthousiasme voor techniek aanwakkeren en daarmee de instroom in technische opleidingen en -beroepen op termijn bevorderen. Het evenement is voor leerlingen en leerkrachten van groep 7 van alle basisscholen van Voorne-Putten en Rozenburg. In totaal bezoeken meer dan 1.100 leerlingen het Tech2Do Festival. 


De gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg (Rotterdam) en verschillende bedrijven, ondersteunen dit initiatief van harte en nemen diverse kosten op zich. De regio heeft namelijk veel technische bedrijven op het grondgebied. De vergrijzing van de bevolking én het feit dat te weinig leerlingen kiezen voor een opleiding en beroep in de technische sector, baart de bedrijven, maar ook de gemeenten zorgen. Belangrijk is dat de leerlingen al in een vroeg stadium kennis maken met de vele facetten van techniek en ervaart hoe leuk techniek is. De leerling van nu is immers de werknemer van de toekomst.

De leerlingen komen tijdens het Tech2Do evenement in aanraking met technische beroepen op branche-gerelateerde pleinen. Kinderen kunnen tijdens het evenement kijken naar diverse technieken, maar vooral leuke werkstukjes maken en techniekervaringen opdoen. Elk thema heeft zijn eigen activiteitenplein waar de leerlingen een opdracht maken. Zo gaan de kinderen op het chemieplein samen met Mad Science aan de slag met chemische reacties.

Techniekdag op basisschool De Leeuw in Lichtenvoorde

Op 19 september zijn verschillende professoren een dag op basisschool De Leeuw geweest om een supercoole techniekdag te verzorgen! De kleuters vlogen naar de maan of onderzochten alles over vogels. De andere groepen zijn aan de slag gegaan met scheikunde en elektriciteit. Ook hebben ze allemaal een show van professor Grijshaar gezien. In de middag maakten we putty, zagen we droogijs en schoten we zelf met grote vortexen. Al met al een hele geslaagde dag!


Ook een leuke workshop of les organiseren voor op school?

Generation Discover Festival

Professor Roman Rookpluim vertelt over een geslaagde editie van Generation Discover: "Van 2 tot en met 7 oktober stond ik namens Linde Gas op het Generation Discovery Festival in Ahoy. Ik gaf als ‘De Knotsgekke Gasprofessor’ shows met bevroren CO2 op het grote hoofdpodium. Afgewisseld met andere shows op het gebied van wetenschap en techniek, heb ik de show ruim 15 keer mogen spelen voor een geweldig, uitzinnig publiek.

Ik ben blij dat ik dit voor het 6e jaar achtereen mocht doen en na honderden keren de show gespeeld te hebben (ook bij Mad Science), verveelt het nooit!


Het is letterlijk, de coolste show om te doen en zien (-79 Graden). Op het festival zijn ruim 35000 bezoekers geweest."

Loslopende professors op Leren aan de Zaan

Mad Science Noord Holland en Gelderland bundelden hun krachten voor het Leren aan de Zaan congres van scholenkoepel Agora op 25 september. Ze verzorgden samen het educatieve entertainment voor deze dag. Agora heeft met 24 scholen en 7000 leerlingen in bijna elke wijk in de Zaanstreek een school. De scholenkoepel heeft dit schooljaar gekozen voor het thema Techniek. Onze Peter Panic gaf een fantastische inspiratieworkshop en de loslopende professors verzorgden een flinke portie entertainment.