VAKANTIENIEUWS

We hebben hele toffe evenementen gepland in de herfstvakantie, in vrijwel iedere provincie!
Zie hier een greep uit onze hoogtepunten. Bekijk voor het volledige programma onze agendapagina.

- scroll naar beneden -


Mad Science herfstkampen in Utrecht

Zie ze vliegen op 21, 22 en 23 oktober!

Tijdens de herfstvakantie organiseren we in Utrecht een aantal super coole herfstkampen, met als thema's: zie ze vliegen, whiz kids en chemie. Leer over drones en vliegers en alles wat ertussen zit, leer denken als de bekendste wetenschappers van deze en de vorige eeuw of leer over moleculen, atomen en spectaculaire chemische reacties!

In het kort

Scouting Rambonnet, Zeist

- 21, 22 en 23 oktober

- van 09:00 tot 16:00 uur

- €140 voor drie dagen, per dag €50

- Voor nieuwsgierige kinderen van 6 t / m 12 jaar

- 2 knotsgekke professoren per groep


Castellum Hoge Woerd, Utrecht

- 21, 22 en 23 oktober

- van 09:00 tot 16:00 uur

- €140 voor drie dagen, per dag €50

- Voor nieuwsgierige kinderen van 6 t / m 12 jaar

- 2 knotsgekke professoren per groep


Het Groene huis, Amersfoort

- 21, 22 en 23 oktober

- van 8:30 tot 12:30 uur

- €75 voor 3 dagen, per dag €25

- Voor nieuwsgierige kinderen van 6 t / m 12 jaar

- 2 knotsgekke professoren per groep

Het BOEK!E WOEK!E festival

Het BOEK!E WOEK!E festival wordt gehouden ter afsluiting van de kinderboekenweek en vindt plaats op zondag 13 oktober in het Glaspaleis in Heerlen. Het biedt een hele middag lees-, luister-, ontdek- en dansplezier voor kinderen vanaf 4 jaar. Alle activiteiten tijdens het BOEK!E WOEK!E festival zijn helemaal gratis. Het wordt één groot feest door het hele Glaspaleis met een spetterende show van Mad Science, gezellige voorleesmomenten, een tijdreis door het gebouw en een swingende afsluiter.


Wij geven om 15:00 uur een show; de wonderen van beweging. De kracht van luchtdruk, een ritje met de hovercraft en het testen van de zwaartekracht: beweging is een wonder!

Science Day Delft

Ontdek en doe mee!

Zondag 27 oktober presenteert het Science Centre Delft de wondere wereld van Science en Makerspace. Iedereen mag gratis komen ervaren en beleven wat science eigenlijk is.


Kom kijken naar verschillende science shows, luister naar mini colleges of bezoek de demonstraties in de Labs. Liever iets met je handen doen? Dat kan ook tijdens de workshops stuiterballen en slijm maken. Maak je eigen robot masker, tuur door een microscoop en beleef een VR-experience.


Zet dus 27 oktober ‘Science Day en Mini Maker Faire’ snel in je agenda voor een middag vol Science, show en spektakel.

Heb je interesse in een Mad Science Show of Event?

Wonderen van beweging

Servies vliegt in het rond bij Mad Science! Is de professor gek geworden? Welnee, hij was altijd al (te) gek. Dat er volle kopjes bij rondvliegen is heel normaal. De wetten van Sir Isaac Newton verklaren waarom jij plotseling als een tol ronddraait terwijl niemand je duwt.


Kom naar de show Wonderen van Beweging en misschien zweef jij  dan wel de zaal uit op een hovercraft!


Locatie: Waterschapszaal van het Cruquius Museum. Adres: Cruquiusdijk 27, Cruquius, 

Kosten: enkel entree museum.

Tijd: 11.30 uur en om 13.30 uur.


Wil je zeker zijn van een plaats in de zaal, meld je dan van te voren aan via een berichtje aan aanmelden@shmdc.nl. Natuurlijk kan je op de dag zelf ook altijd langskomen voor vrije inloop. Na afloop is het mogelijk om met een kindergids door het museum te gaan voor een gezellige rondleiding door het museumgemaal.

Workshop Halloween Special

BSO Partou in Eindhoven en BSO de Wildheuvel in Best

Tijdens de Halloween special op 13 en 15 oktober gaan de kids 2 uur lang op ontdekkingstocht met het eigen lichaam. Hoe goed ken jij jezelf? We onderzoeken en tekenen je eigen skelet. Hoeveel botjes zijn er eigenlijk?! Ook maken we hersenslijm om mee naar huis te nemen en de workshop wordt afgesloten met een super coole droogijs demonstratie! Spannend!!