SCHOOLNIEUWS

Updates over evenementen, workshops en shows op school

- scroll naar beneden -

First Lego League - Zwolle

Op 28 en 29 november waren er twee professoren van Mad Science aanwezig bij de regiofinale van de First Lego League in Zwolle. Zij hebben daar twee dagen gevuld met het demonstreren van proefjes met droogijs, maar vooral ontzettend veel potjes met slijm gemaakt!

Gunvor Family Day

Mad Science was dit jaar aanwezig op de Gunvor Familyday. Een dag speciaal voor de familieleden van de werknemers van Gunvor Petroleum Rotterdam B.V.; een bedrijf in de olieraffinaderij uit de Rotterdamse haven. Ouders en kinderen konden slijm maken, aan de slag met elektriciteit circuits, hun haren omhoog zetten met de van de Graaff generator en genieten van gave science shows!

Ook een leuke workshop of les organiseren voor op school?

Procestechniek workshop

Procestechniek beleven in een wereld vol verwondering! Op het College Den Hulster in Venlo namen 14 laatste-jaars vmbo leerlingen deel aan de Workshop Procestechniek van Procestechniek & Maintenance Limburg en Gilde Opleidingen i.s.m. Mad Science. De 4de jaars vmbo-ers waren actief en vol verwondering over de proeven flitspapier, van water naar sap en omgekeerd en slijm maken. Het was een geslaagde dag!