VAKANTIENIEUWS

We hebben hele toffe evenementen gepland in de kerstvakantie!

- scroll naar beneden -


Tech & play kids festival

Zaterdag 28 december - Eindhoven

Kom op 28 december naar de vierde editie van het Tech & Play Kids Festival in het beursgebouw in Eindhoven! Een dag vol technische innovaties waar je kunt experimenteren, ontdekken en leren. Bouw je eigen robot, ontwerp de snelste auto, maak je eigen slijm, verlies je in de wereld van VR, speel de nieuwste FIFA, maak een 3D-poppetje van jezelf… en nog veel meer!


Koop nu je tickets, voor maar €2!

In het kort

Samen met vele partners zorgen we voor een gevarieerd programma dat leuk is voor jong en oud. Het Tech & Play Kids Festival is een doorlopend programma. Kinderen kunnen aanschuiven wanneer er een plekje is. Enkele workshops vragen een kleine bijdrage in materiaalkosten, dus neem voor de zekerheid wat extra contant geld mee.

Kids2Fun - Een knotsgekke waanzinnige middag in BioBase!

3 januari - Terneuzen

Kom op 5 januari naar de workshop Glow Show in Bio Base, Terneuzen. We starten om 13:00 uur met de workshop. Daarna zijn er nog andere workshops waar de kinderen aan mogen deelnemen.


Over Glow Show: hoe onze omgeving er uitziet in wit licht, zoals zonlicht, dat weten we wel. Maar ziet alles om ons heen er ook nog zo uit wanneer we er met gekleurd licht op schijnen? Hoe verandert onze waarneming in ander licht, hoe werkt glow-in-the-dark en hoe kun je je eigen schaduw vangen? Je ontdekt het tijdens Glow Show. Heb je je wel eens afgevraagd of er een alternatief is voor de ouderwetse zaklamp? Ga aan de slag met luminol en andere chemicaliën om een chemische zaklamp te maken! Ow en…die kun je niet mee naar huis nemen. Aan het eind van het experiment begrijp je wel waarom.


Eigen bijdrage: €5

Leeftijd: 6 tot 12 jaar

Het grote Mad Science theaterfeest

Zaterdag 28 december - Delft
Zondag 5 januari - Sittard

Ga samen met onze professors op zoek naar de perfecte formule voor een knalfeest! Er worden taarten gelanceerd, reageerbuisjes afgeschoten, explosies veroorzaakt , slingers op het publiek afgevuurd, gedanst én gerapt! Tijdens deze energieke kindervoorstelling wordt je getrakteerd op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap.

Heb je interesse in een Mad Science Show of Event?

Workshops Brabant in de kerstvakantie

In het kader van winter en kerst geven we in Brabant "coole" shows over droogijs, vuur en ijs! Daarnaast kun je natuurlijk ook bij ons terecht voor het Slijmfestijn en alles over afval. Je kunt hier deelnemen aan de workshops:


23-12: Workshop "Het Slijmfestijn" op BSO de Kindereijk in Waalwijk

30-12: Workshop "Alles over Afval" op BSO de Wilderen in Waalre

30-12: Workshop "Het Slijmfestijn" op BSO de Speelwereld in Berkel-Enschot

31-12: Workshop "Droogijs" op BSO Droomwereld in Eindhoven

31-12: "Het Slijmfestijn" op BSO Ekenrooij in Waalre

2-1: Workshop "Droogijs" op BSO de Meander in Den Bosch

3-1: Show Vuur en IJs in Monkey Town in Veghel


Voor meer info en inschrijven voor deze workshops, mail naar brabant@mad-science.nl