5 KEER TIJD VOOR SLIJM

5 proefjes om lekker mee te kneden

- scroll naar beneden-

#5. Sneeuw fluff

Zacht, maar toch stevig!


Alles wat je nodig hebt is flink wat maizena en scheerschuim. Meng in een kommetje gelijke delen maizena en schuim. Eerst met een lepel en daarna verder kneden met de handen. 


Deze witte fluff is heerlijk om mee te spelen en poepiesimpel om te maken! 


#4. Speelklei

Eenvoudig te kneden


Om je eigen klei te maken meng je in een kom twee keer zo veel maizena als conditioner. De conditioner geeft de klei ook nog een heerlijk geurtje! Je kunt eventueel voedselkleurstof toevoegen en in verschillende kommetjes meerderen kleuren klei maken. 


Urenlang speelplezier gegarandeerd!


#3. Slijm

Iedereens favoriet


Natuurlijk is het niet hetzelfde als onze putty, waar we veel tijd en expertise in hebben gestoken. Maar als je toch zelf aan de slag wilt, kun je met wat simpele ingrediënten een prima slijmpje maken. 


Meng in een kom flink wat vloeibare lijm met scheerschuim. De hoeveelheden zijn niet belangrijk, maar er hoort wat meer lijm dan schuim in het mengsel. Hierna doe je er beetje bij beetje lenzenvloeistof bij, tot de boel goed aan elkaar plakt. Voeg een paar druppels (voedsel)kleurstof toe voor een kleurtje naar wens.


Kneden maar! #2. Kinetisch zand

Heerlijk kneedbaar


Dit zachte kinetische zand heeft iets meer stappen, maar is minstens zo leuk om mee te spelen. Je hebt nodig:


- 400 gram fijn zand
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel afwasmiddel
- Een scheutje water

- Optioneel: aantal druppels (voedsel)kleurstof


Mix met een garde het fijne zand met de maizena. Hierna voeg je het afwasmiddel toe, nog eens mixen, en dan het water. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en laat het geheel 2 uur drogen. Ta da!


#1. Stressbal

Ook leuk voor volwassenen!


Meng maizena met voedselkleurstof en water tot er een kleurig, modderig papje ontstaat. Giet het papje eerst in een klein, plastic flesje en plaats daarna de mond van een (het liefst witte) ballon over de opening van het flesje. Zo kun je de inhoud makkelijk in de ballon krijgen. Maak er een knoopje in en knijpen maar. 


Daag, stress!