NIEUWS

Updates over evenementen,
workshops en shows!

- scroll naar beneden -

Mad Science in het nieuws

Uitreiking techniekprijs 2020

Dit jaar werd de 6e editie van de TechniekTrofee georganiseerd, een jaarlijks terugkerend initiatief van Jet-Net & TechNet. Met deze wedstrijd zetten zij basisscholen in de schijnwerpers die de talenten van hun leerlingen (willen) ontwikkelen met behulp van wetenschap- en techniekonderwijs.

De scholen ontvingen uit handen van de jury onder leiding van wetenschapper Rolf Hut en Anko van Hoepen, vice-voorzitter van de PO Raad, ieder een trofee en een geldprijs van 2.500 euro. Hiermee kunnen zij het wetenschap- en techniekonderwijs (W&T) op hun scholen verder ontwikkelen.

De Wissel in Den Haag gaat er vandoor met de Inspiratieprijs 2020

Winnaar van de TechniekTrofee Inspiratieprijs 2020 met ‘het meest inspirerende idee voor W&T-onderwijs’ is basisschool De Wissel in Den Haag.


De jury over de winnaar: “Het idee van De Wissel is W&T tot leven laten komen door diverse natuurkundige principes zichtbaar te maken door ze in oefenvormen tijdens de gymles te gebruiken. De leerlingen zullen opdrachten mee krijgen die ze thuis of in de klas moeten uitvoeren. Wanneer dit een opdracht is om iets te bouwen dan testen ze het resultaat weer in de gymles. Het maken van een boemerang bijvoorbeeld. Heel vernieuwend! Op deze wijze W&T verankeren in je lesaanbod hebben we nog niet eerder als structureel lesaanbod gezien. Een origineel idee waardoor wij zijn geboeid en verrast.”


Onze professor Big Bang Bart verzorgde een knallende show voor de hele school!

Wethouder van Eupen in Eindhoven winnaar TechniekTrofee 2020

Grote winnaar van de TechniekTrofee 2020 dit jaar met ‘het beste voorbeeld van W&T-onderwijs’ is basisschool Wethouder van Eupen in Eindhoven.


De jury over de winnaar: “Hoe mooi om te zien dat bij deze school het hele schoolteam bijdraagt aan de W&T-onderwijs. Wat hierbij heel sterk naar voren komt, is dat W&T in alle groepen en door het hele schoolteam gedragen wordt. De leerkrachten krijgen maatwerk ondersteuning van een kernteam met als doel met het gehele leerkrachtenteam W&T door de hele school te kunnen toepassen. Het geven van W&T-lessen lijkt bijna als vanzelfsprekend. De jury is onder de indruk van de mate waarin W&T is verweven in het DNA van de school.”


Professor Ruige Rodin heeft voor de kinderen een toepasselijke Mad Science show verzorgd!

Heppie Factory - Het Vergeten Kind

Mad Science was op zondag 2 februari bij het Heppie Factory evenement, georganiseerd door stichting Het Vergeten Kind. Zo'n 300 kinderen hebben samen met Bekende Nederlanders gedanst en gerapt op een kinderfeestje voor kwetsbare jongeren. Ze konden onder meer genieten van een dansworkshop van Wendy van Dijk. Ook aanwezig waren tv-presentatrice Natasja Froger, zanger Jamai en komiek Jandino Asporaat. Jandino trad op als ons proefkonijn bij een aantal wetenschappelijke experimenten.


Naast BN-ers konden de kids meedoen aan verschillende grappige, creatieve, coole, hilarische of juist ontspannende workshops en activiteiten (én natuurlijk genieten van een Mad Science show). Een geslaagde dag voor alle kinderen die een onbezorgde dag vol plezier verdienen!

Workshop Grondwerken

20 februari - De Boswinkel Amsterdam

Hoe is onze aarde opgebouwd? Tijdens deze workshop leer je alles over de aardkorst en over de stenen en mineralen die onze aarde rijk zijn. En hoe ontstaan aardbevingen? Op deze vraag krijg je het "schokkende" antwoord.

Reserveren en informatie

Kosten: € 5,00. Start in de Boswinkel.

Duur: 1 uur.

Leeftijd: voor nieuwsgierige kids van 6 tot 8 jaar.

Contact: 020-5456100 of boswinkel@amsterdam.nl.

Shows @ monkey town

We geven op 6 verschillende locaties shows bij Monkey Towns!

Klik op de buttons hieronder om door te gaan naar de Facebookpagina's van de vestigingen.

20 februari - Monkey Town Diemen

26 februari - Monkey Town Gouda

26 februari - Monkey Town Bleiswijk

28 februari - Monkey Town Spijkernisse

28 februari - Monkey Town Warmond

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Het grote Mad Science theaterfeest

Woensdag 19 februari - Stadsgehoorzaal Kampen
Vrijdag 21 februari - ZINiN Theater Nijverdal
Zondag 23 februari - Stadsgehoorzaal Vlaardingen
Zaterdag 07 maart - Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
Zondag 08 maart - Cultureel Centrum Jan van Besouw Goirle

Ga samen met onze professors op zoek naar de perfecte formule voor een knalfeest! Er worden taarten gelanceerd, reageerbuisjes afgeschoten, explosies veroorzaakt , slingers op het publiek afgevuurd, gedanst én gerapt! Tijdens deze energieke kindervoorstelling wordt je getrakteerd op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap.

Ook interesse in een workshop, show of les?