SCHOOLNIEUWS

Op deze pagina vind je de laatste updates over evenementen, workshops en shows die we de afgelopen maand op scholen hebben gegeven

Een knallende show

Op RK. Bernardusschool geven we vanaf 1 april 6 weken lang shows, waarbij de kids mogen genieten van de wonder schone wereld van Mad Science. De eerste paar shows waren al heel geslaagd!

Techniekweek Rheder Enk

Mad Science mocht op basisschool Rheder Enk de techniekweek verzorgen. Op 4 verschillende dagen hebben professoren Vortex, Grijshaar, Dynamo, Mad Mike en Breinbreker een aantal shows, workshops en funstations bemand. De thema's die werden behandeld waren ruimtevaart, beweging en chemische reacties.De groepen kwamen telkens bij een andere professor om coole experimenten te doen, zien en maken. Alle haren werden overeind gezet met een v/d Graaff generator. Daarnaast mocht elke leerlingen een potje putty maken om mee naar huis te nemen. Als afsluiting was er een heuse raketlancering die de kinderen omver blies!
Techniekdag in Ijsselmuiden

Op donderdag 14 maart hebben we basisschool Wonderwijs op zijn kop gezet! Alle klassen hebben een workshop gevolgd en zijn in de middag zelf aan de slag gegaan met funstations.

Show basisschool de Diamant

Afgelopen maand was het weer zover: techniekdag met het thema productie! Op basisschool de Diamant hebben de kinderen zelf producten gemaakt en zijn naar bedrijven gegaan om daar de productie te bekijken. Als afsluiting kwam Mad Science langs om een fantastische show neer te zetten en de kinderen alles te leren over techniek en wetenschap!
Workshop Materie

Op Vivere Democratisch Onderwijs in Rotterdam gaven we een workshop in het kader van de Thema maand Materie. De workshop werd opgevolgd door een excursie naar Science Center Delft.


bekijk de les hier

Uitdagende workshops Oranjedagen

Stichting Scholen van Oranje is een middelgrote onderwijsorganisatie in Dordrecht, waarbij vier scholen uit het primair onderwijs zijn aangesloten. Om de talentontwikkeling van de leerlingen te stimuleren worden onder andere de 'Oranjedagen' georganiseerd. Tijdens deze Oranjedagen krijgen de beter lerende leerlingen een aanvullend lesaanbod. Hiermee wil de stichting het onderwijsaanbod spannender maken, het ontdekkend en onderzoekend leren stimuleren en de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze leerlingen ondersteunen.
Zelf aan de slag met onze workshops of shows? Met 75+ verschillende lessen hebben we altijd een passende les die aansluit op de wensen van de school.

Bezoek onze website voor meer informatie...

"Give the gift of science"

en inspireer kinderen!

NEXT UP...