SHOWNIEUWS

Op deze pagina nieuwtjes en updates over al onze shows en evenementen.


Excursie naar MSD

Op middelbare school 't Hooghuis in Heesch geven we iedere week een workshop ter aanvulling van het project X-Plore. Die workshops geven extra diepgang aan de vakken nutuurkunde en scheikunde. Omdat de kids zo ontzettend goed gewerkt hebben, hebben we een uitstapje georganiseerd naar MSD.


De leerlingen kregen over 3 verschillende afdelingen een rondleiding waarbij ze de toegepaste wetenschap konden zien die ze in de lessen geleerd hebben.

Over MSD

MSD maakt innovatieve geneesmiddelen, vaccins en andere waardevolle oplossingen die wereldwijd een verschil maken in de gezondheid en het leven van mensen en dieren. Ze focussen zich op aandoeningen die mensen ernstig belemmeren in hun functioneren of zelfs levensbedreigend zijn.

Werken als een Paard

Veel kinderen uit uitdagende Rotterdamse stadswijken leven in een kleine wereld en komen hun wijk niet of nauwelijks uit. Stichting ‘Werken als een Paard, na school’ wil hun wereld groter maken en ze zelf hun plek in die wereld laten ontdekken. Ook wetenschap en techniek komt aan bod. In april komen de kinderen weer in het Mad Lab in Bergschenhoek experimenteren. Ze gaan hier zelf vlogs over maken!


Hier een kleine sfeerimpressie van de geslaagde workshop van vorig jaar.

Improvisatietraining

Ook Mad Scientists moeten bijleren. Ondanks dat er bij ons allemaal extraverte, super sociale mensen werken, is een workshop improvisatie een goeie tool om spontaniteit extra te stimuleren. Puur Events uit Rotterdam kwam een workshop, door Marije van 't Oever, geven aan de Mad Scientists van Zuid-Holland.


Het doel was om bij een onverwachte situatie niet eerst na te denken, maar gewoon te doen. Voorbeelden zijn: silly walks waarbij je de rare beweging steeds meer moest vergroten, het spiegelen van elkaar, lama-achtige opdrachten waarbij er steeds een nieuwe situatie ontstond. Een 'moord' uitbeelden waarbij de anderen moesten nadoen en daarna raden wie het gedaan, met welk moordwapen en waar het gebeurd was.


Onze Mad Scientists hebben veel geleerd van deze training en heel veel plezier gehad.

Interesse in een Mad Science Show of Event?

MAD SCIENCE THEATER

Wij werken momenteel samen met spoor12 aan een theatershow voor het nieuwe seizoen 2019/2020, meer info volgt snel.

That's all folks