Lanceer je kind de zomer in!

Geef je kind deze zomer een avontuur cadeau. Wat dacht je van raketten lanceren, slijm maken en werken aan de coolste gadgets. Gun je kind een super te gek gave én educatieve vakantie en schrijf hem of haar in voor ons kamp!

TIP, voor 1 mei inschrijven loont,

je krijgt dan 30.- korting!

Kinderen zijn de grootste onderzoekers op aarde. Alles is nieuw, interessant en kan niet, bestaat niet. Dat zullen ze toch eerst zelf wel even uitvogelen.


Tijdens ons zomerkamp laten we kinderen weer even helemaal kind zijn. We bedenken leuke opdrachten, onderzoeken materialen en spelen ouderwets offline en samen. Dit zorgt al snel voor een leuke sfeer in de groep en staat aan de basis van een fijne zorgeloze week voor je kind.

We organiseren onze kampen door heel Nederland en ieder jaar staat er weer een nieuw thema klaar. Zoek je provincie voor een beschrijving van het programma en klik op de link voor een overzicht van data en prijzen.

Flevoland & Utrecht

Met het CRAZY programma in Utrecht en Flevoland hoeven wetenschappers in de dop zich geen dag te vervelen. Leer van alles over licht en geluid en maak een chemische zaklamp! Onderzoek, test en bouw je eigen machine en doe mee aan de race. Ontdek hoe geheim agenten en detectives hun werk doen. Spoor de verdachten op met vingerafdrukken en nog veel meer onderzoek. Leer over bruggen en structuren, en test je inzicht door een Romeinse brug én je eigen katapult in elkaar te zetten!

Limburg & Zeeland

Geen dag is hetzelfde bij het FREAKY kamp in Zeeland en Limburg. Speel een spion, met geheime codes en stiekeme snufjes. Los een misdrijf op als een rechercheur door bewijsstukken te onderzoeken. Zie ze vliegen na een dag over luchtvaart, en leer over robots door kennis te maken met coderen. Ga aan de slag als een echte wetenschapper tijdens een te gekke week vol activiteiten, ontspanning en experimenten!

Noord-Brabant

Tijdens het WEIRD kamp in Noord Brabant, leren de kinderen de eenvoud van chemie ontdekken! Hoe ze met huis-tuin-en-keuken materialen de leukste chemische reacties kunnen opwekken. Van oppervlaktespanning, tot dichtheid en vloeistof lasagne. Ontdek de mysteries van het zonnestelsel, leer over de levenscyclus en de gewoonten van dieren. En maak een lichaamsrecept om te bekijken hoe ons lichaam functioneert.

Gelderland & Overijssel

Tijdens het STEENGOED kamp in Gelderland en Overijssel, komen alle handen uit de mouwen! Het ingenieursbloed wordt op de proef gesteld en de kinderen ontwerpen hun eigen ruimte station en andere super structuren. Maar, niet alleen testen we hun bouw-skills op het land en in de lucht, ze hebben ook hun zeebenen nodig! Ze gaan namelijk boten bouwen, het ankerspel spelen en zeilboten slalom doen. En natuurlijk flink feesten!

Noord-Holland

Bij het MAD programma in Noord Holland leer je van alles over moleculen, atomen en chemische reacties, en maak je je eigen kneedgum om mee naar huis te nemen. Beleef je een schokkende ervaring, met statische elektriciteit, stroomkringen, en andere stoere experimenten. Ga als bioloog en ecoloog aan de slag met je eigen ecosysteem. Om de wet van Newton uit te leggen mag je dat zelf ervaren op de raketwagen!

Zuid-Holland

Je gaat vier dagen lang ontdekken tijdens het EUREKA kamp in Zuid-Holland! Om iets uit te vinden, moet je: nieuwsgierig en praktisch zijn, goed kunnen samen werken en een goede reden hebben om iets uit te vinden. De bekende wetenschappers uit de geschiedenis hadden dit allemaal! Leonardo da Vinci, Tesla, Thomas Edison en noem maar op. Tijdens dit kamp kruip je in de huid van deze wetenschappers en ga je aan de slag met hun werkwijze én uitvindingen!

Enthousiaste leiding

De leiding bestaat uit 2 Mad Scientist's. Voor deze profs moet je uitkijken. De meeste hebben een schroefje los. Sommigen wel twee. Ze zijn net zo verwonderd van de wetenschap als de kinderen zijn, maar ook vastberaden. Tijdens het kamp introduceren zij het thema, verzorgen zij de materialen en de opdrachten. Soms een luisterend oor of een duwtje in de rug.


Zie ook onze veelgestelde vragen...

Next up: