SCHOOLNIEUWS

Op deze pagina vind je de laatste updates over evenementen, workshops en shows die we de afgelopen maand op scholen hebben gegeven

Techniekproject

In maart 2019 mocht Mad Science Noord-Holland een bijdrage leveren aan het techniekproject van 1e Montessorischool De Wielewaal in Amsterdam. Het was een groot succes!

Het project werd afgetrapt door professor Carla Knalgevaar, met de spetterende Science show Krachten van Lucht. In de daaropvolgende weken kreeg iedere klas twee workshops. Zo volgden alle kleuters de workshops IJzige Avonturen en Dit Ben Ik. Ze waren zo enthousiast dat ze zelf een nieuwe klassenmascotte hebben geïntroduceerd, namelijk Botje het Skelet!

De groepen 3, 4 en 5 kregen de workshops Mineralen Mania en Wetenschap voor Detectives, dus de kinderen gingen aan de slag als echte geologen en forensisch wetenschappers in spe! En reken maar dat ze ontdekt hebben wie het prijswinnende koekjesrecept van meneer Bakker gestolen had!

De groepen 6, 7 en 8 onderzochten verschillende scheikundige elementen met de workshops Materie in Kwestie en Supersnelle Scheikunde, in het ter plekke ingerichte Mad Science Laboratorium. Hier werd druk ge├źxperimenteerd met moleculen en atomen, reageerbuizen en erlenmeyers!

Supergaaf dat we op deze manier de kinderen en leerkrachten op De Wielewaal enthousiast hebben kunnen maken voor wetenschap en techniek!

Techniekdag Lochem

Techniek maakt de toekomst! De gemeente Lochem kent prachtige (technische) bedrijven, die de generatie van de toekomst graag iets bij wil brengen. Daarom wordt er jaarlijks een techniekdag georganiseerd.


Wij waren verantwoordelijk voor de opening van deze dag en dat hebben we op een spectaculaire manier in de stadsschouwburg in Lochem gedaan! Hier waren 300 kinderen uit groep 7 en 8 bij aanwezig.

Tijdens deze leerzame dag gingen de kinderen bij techniekbedrijven langs, konden ze zich vermaken bij onze show in het theater en naderhand staken ze de handen uit de mouwen tijdens een Mad Science workshop. De wethouder van Lochem was aanwezig en iemand uit het bedrijfsleven heeft ons ook gezelschap gehouden.

Werken als een paard

Bij stichting Werken als een Paard hebben wij 3 workshops gegeven om kinderen te laten experimenteren en kennis te laten maken met het beroep als wetenschapper. Wiktoria en Dilara hebben hier een leuke vlog over gemaakt!


Stichting Werken als een paard is opgezet als verzoek van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ze organiseren activiteiten voor kinderen uit uitdagende wijken (focuswijken) die tijdens de zomervakantie hun wijk niet uitkomen. Een goed initiatief waar wij graag (als een paard) aan meewerken!Zelf aan de slag met onze workshops of shows? Met 75+ verschillende lessen hebben we altijd een passende les die aansluit op de wensen van de school.

Bezoek onze website voor meer informatie...

"Give the gift of science"

en inspireer kinderen!

NEXT UP...