SHOWNIEUWS

Op deze pagina nieuwtjes en updates over al onze shows en evenementen.


Girlsday

Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom, Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven! 


Mad Science is in Zeeland bij 2 bedrijven op bezoek geweest die hun deuren open deden voor deze meisjes. Ze mochten een kijkje achter de schermen nemen en konden zelf het een en ander ontdekken. Bij Istimewa Elektro B.V., een elektro bedrijf dat veelal de elektronica voor bruggen produceert, hebben we een funstation met een van de Graaff generator, een funstation elektriciteit en een funstation putty (om de spanning eraf te knijpen) verzorgd.


Bij Trinseo, een chemiebedrijf dat o.a. rubber, latex technische thermoplasten en polymeren produceert, hebben we een toepasselijke workshop chemische reacties verzorgd. Het was een heel geslaagde dag en de meiden hebben veel opgestoken!

Play festival op 1 juni

PLAY is een gratis festival dat staat voor sfeer, gezelligheid en een programma waarin iedereen zich kan vinden. Van de allerkleinste onder ons, tot de grote muziekliefhebber. Aan iedereen is gedacht. PLAY focust op vier verschillende pijlers; PLAY Music, PLAY Creative, PLAY Sport en PLAY Smart.

Het knus aangeklede festivalterrein is ingericht zodat jij samen met vrienden en familie een fijne lentedag kunt beleven. Tijdens de middaguren kun je deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten. Altijd al eens op een blaasinstrument willen spelen? Benieuwd of je een (street)dance natuurtalent bent? Nieuwsgierig of er een ware beeldhouwer of juist een heuse professor in jou schuilt? Bij PLAY kom je erachter!


Door middel van een viertal workshops die wij verzorgen gaan de kinderen alles leren over 'Superkrachtbronnen' en 'Elektriciteit'.


Wij hopen je op zaterdag 1 juni te mogen ontvangen op het Gildeterrein aan de Postelseweg in Eersel. Neem alvast een kijkje de website van PLAY om te zien wat er zoal te beleven is.

Open dag Philips op 25 mei

De grootste innovatie hub van Philips wereldwijd bevindt zich in het historische hart van Philips: Eindhoven. Philips heeft zijn innovatieactiviteiten op drie belangrijke locaties gecombineerd in Philips Innovation Center Eindhoven, een community vol onderzoek, ontwikkeling, design, productie en commerciële activiteiten.

Tijdens de open dag heten we je welkom op 1 van deze 3 locaties, de Philips campus in Best, oftewel Philips Innovation Center Eindhoven North. Tijdens de open dag op 25 mei zijn er verschillende demo’s en productinnovaties te zien. En voor de jeugd, ons toekomstig talent, is er een leuk en uitdagend programma met verschillende kids workshops en Mad Science activiteiten waarin jongeren actief kennis kunnen maken met de boeiende wereld van ontdekkingen en innovaties. Daarnaast bieden de fabrieken en het Customer Experience Center een kijkje in onze ‘innovatiekeuken’.


Praktische informatie
De open dag is vrij toegankelijk en je hoeft je nergens voor in te schrijven. We moedigen iedereen aan met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Daarom rijdt er tussen 11.00 en 17.00 uur een gratis pendelbus tussen station Best naar de campus in Best. Kom goed voorbereid en download van tevoren de digitale plattegrond op je smart phone.


Rechtstreekse link naar de digitale plattegrond: (https://www.wizzymaps.com/map/opendag/25mei.php)

Interesse in een Mad Science Show of Event?

That's all folks