LESOVERZICHT

Licht, kleur..actie

Maak kennis met de wereld van licht, kleuren en belangrijke wetenschappelijke ideeën die hiermee in verband staan. Werken met prisma's om licht te delen, maak kennis met UV- licht en ga op het puntje van je stoel zitten voor een heuse mini, indoor, vuurwerk-show!!!

Geluidsgolven

Leer over de eigenschappen en overdracht van geluidsgolven. Luisteren hoe geluiden zich transporteren door vaste materialen en gassen. Laseroscilloscopen tonen de frequenties die je eigen stem maakt. Kortom, we gaan geluidsgolven horen, zien en voelen! O ja, sorry ouders, maar de take-home van deze les heeft alles met GELUID te maken.

Magische Magneten

Je weet misschien dat polen elkaar aantrekken en afstoten. Laten we dat gebruiken om dingen te laten zweven! Verder bestuderen we het magnetisch veld van een magneet. De aarde is zelf ook magnetisch, wel zo makkelijk bij het maken van een kompas.

Smakelijke Smaken

Een uitstekende inleiding op de smaak- en reukzin. Test je smaakpapillen op je tong om te leren over smaakgevoeligheid. Leer o.a. geurmonsters in reageerbuizen onderzoeken aan de hand van een aromatisch experiment.

Optische illusies

Onderzoek de fysica van optische illusies en houdt je hersenen voor de gek. Ken jij het effect van een stroboscoop? Straks wel. Je leert verder hoe holle en bolle lenzen werken en bouw je je eigen periscoop om mee naar huis te nemen.

Wervelend weer

In deze luchtige les leren we je meer over het weer! Werp licht op de vier jaargetijden en ontdek hoe lucht het weer beïnvloedt. Maak kennis met de instrumenten die meteorologen gebruiken om het weer te meten en kom met je eigen weersvoorspelling.

Snel alle take-home's bekijken?