LESOVERZICHT

Tijd voor slijm

Plakkerige polymeren. Leer alles over rekbare en kleverige stoffen. Ga op zoek naar de geheime slijmformule, onthul het perfecte slijmrecept en ga naar huis met je zelfgemaakte ooeey gooeey slijm.

Super snelle scheikunde

Ontdek de geheimen van de chemie. Leer over chemische reacties en hoe je deze reacties kan versnellen! We laten oud geld blinken en blazen ballonnen op zonder lucht! Thuis verder? Dat kan met je eigen Action Flask.

Glow Show

Lichtgevende en gloeiende voorwerpen, vloeistoffen, regenbogen, glow-in-the-dark verf, UV-licht, het komt allemaal aan bod! Kijk thuis naar meer gloeiende veranderingen met je Glow Card.

Raketwetenschap

Klaar voor het bouwen van de Skyblazer II? In deze les ga je aan de slag met de bouw van je eigen modelraket. Tijdens het bouwen leer je over het ontwerp en alle onderdelen van een raket.

Zinderend Zonnestelsel

De zon, planeten, sterren en de maan; allemaal onderdelen van ons enorme zonnestelsel. Je ontdekt de vier jaargetijden, maakt een zeepsop zonnestelsel en zet het leven van een ster op een rijtje. Kortom, aan het eind van deze les weet je alles.

Atmosfeer en verder

Leer over de atmosfeer, je onderzoekt of lucht gewicht heeft, hoe sterk de druk is die lucht op ons uitoefent en hoe lucht je in leven kan houden, zelfs onder water! Zou je op Mars kunnen overleven? Aan het eind van deze les weet je het antwoord.

Snel alle take-home's bekijken?