LESOVERZICHT

Ontdek de technologie gemaakt voor de ruimte. Stuur een laserstraal door een doolhof en maak kennis met radar technologie. Ontdek dat alledaagse materialen ooit een keer ontwikkeld zijn voor de ruimte!

Leer wat er voor nodig is om een echte wereldreiziger te worden. Leer alles over voortstuwing en ben getuige van een echte raketlancering.

Ervaar het leven van een astronaut wanneer je je klaar maakt voor je ruimtevlucht. Leer hoe astronauten trainen, bewegen en zich voorzien in levensonderhoud. Gebruik teamwork om een belangrijke ruimte missie uit te voeren.

Een wervelende les over laboratorium technieken. Elk kind leert verschillende vaardigheden en technieken die ook in een echt lab worden toegepast. Maak kennis met verschillende materialen door te werken met pipetten, erlenmeyers en nog veel meer.

Leerlingen maken kennis met de begrippen atomen en reacties! Na een demo van de verschillen tussen fysieke en chemische reacties volgen hands-on experimenten. We kijken naar de relatieve omvang van een atoom en proberen te verkleinen tot de grootte van een papieratoom! 

We duiken in de wereld van zuren en basen. De leerlingen worden uitgedaagd om ervoor te zorgen dat een mysterieuze vloeistof een perfecte pH balans krijgt. HetpHestival eindigt met een stop-erop-en-plof reactie!