LESOVERZICHT

Hoogvliegers

Vlieg samen met de Mad Scientist door de basisregels van luchtvaart en aerodynamica! Leer en observeer hoe verschillende modellen van papieren zweefvliegtuigen gebouwd worden om ten slotte je eigen aerodynamische vliegtuig te laten zweven. Na de les vlieg je naar huis met je eigen stuntvliegtuig

Recherchewerk

Hé speurneus, ga aan de slag als een echte detective! Leer supergoed observeren tijdens een zintuigentest en ontdek hoe je handschriften en vingerafdrukken kunt herkennen. Weet jij in welke grondsoort een voetafdruk het best te zien is? Na de absorptietest ben jij de expert! Thuis kun je jouw inspectie voortzetten met de Mad Science Inspectikit!

Huis, tuin & keukenwetenschap

Scheikunde in de keuken? Het kan echt! Tijdens deze les creëer je chemische veranderingen met alledaagse ingrediënten, zoals vetten, suikers en koolhydraten. Spullen die je gewoon thuis in je keukenkastje vindt. Als de Mad Science les is afgelopen kun je dus thuis gewoon verder experimenteren!

Superstructuren

Stap in de schoenen van architecten en bruggenbouwers. Tijdens deze les test je verschillende structuren en leer je hoe je een sterke structuur kunt bouwen met driehoeken en bogen. Bouw tenslotte een gebouw zó sterk dat het een aardbeving kan weerstaan! Durf jij de uitdaging aan?

Statische Elektriciteit

Tijd voor spanning! Ontdek hoe elektriciteit werkt en laat vervolgens lampjes branden en zoemers buzzen in je zelfgemaakte stroomkring! We maken ook een uitstapje naar statische elektriciteit. Je leert wat protonen en elektronen zijn en hoe zij samenkomen in een plasma-bol! En als je er klaar voor bent..... laten we de vonken er vanaf schieten tijdens een bliksemexperiment

Science of security

Tijd voor veiligheid in deze spannende Mad Science les. Leer hoe je jouw waardevolle spullen kunt beveiligen tegen diefstal. Je gaat aan de slag met sloten en sleutels, geluidsmeters en te gekke lasersystemen! Tijdens deze les ontwerp je ook zelf een alarmsysteem dat een waardevolle schat moet beveiligen. Is jouw alarmsysteem goed genoeg om een inbreker te weerstaan?? Mocht er tóch iets mis gaan...geen probleem; je gaat naar huis met de Mad Science Scene Solver, waarmee je de misdaad kunt reconstrueren.