LESOVERZICHT

Coderen

Programmeren en coderen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Tijdens deze les, waarin doen en ontdekken centraal staan, maak je kennis met Ozobots. Deze herkennen kleurcodes en volgen op deze manier opdrachten op.

Che-mysterie

Leer het verschil tussen fysische en chemische veranderingen, terwijl je experimenten uitvoert. Maak kunst van scheerschuim en maak o.a. kennis met hydrofiele en hydrofobe stoffen.

Energiestoot

Ontdek in welke voorwerpen opgeslagen energie te vinden is en hoe deze omgezet kan worden naar kinetische energie, oftewel bewegingsenergie. Duik in de energie die bij extreme sporten komt kijken door o.a. een ei te laten bungee-jumpen!

Mengselmix

Tijdens deze les ga je zelf op onderzoek uit en bekijk je welke resultaat het mengen van verschillende stoffen oplevert. Verder leer je de verschillen tussen fysieke mengsels, oplossingen en suspensies.

Superkrachtbronnen

Ga mee op onderzoek naar verschillende energiebronnen op energie-eiland en leer meer over de voor- en nadelen van deze bronnen. We maken gebruik van windenergie, testen ons eigen vermogen om energie op te wekken en maken gebruik van zonnecellen tijdens een heuse zonnehopperrace.

Bewegende beweging

Trek een tafelkleed onder servies vandaan en vuur crash test dummy’s af en aanschouw zo de krachten van actie en reactie.